Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krabb- och kräftmousseline med räkor och löjromscrème

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Underbart god förrätt. Uppskattad av många. Ett tips inför nyår!

Ingredienser

Instruktioner

Smöra pastejformarna och ställ dem i en liten långpanna. Lägg krabbkött, kräftstjärtar och äggvitor i matberedarens skål med kniven monterad och kör till en jämn smet. Späd med grädden under tiden. Salta och krydda med vitpeppar och cayennepeppar. Fördela smeten i formarna. Häll varmt vatten i långpannan, så att det når upp till hälften av pastejformarna. Grädda mousselinerna i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Ta försiktigt ut formen och lyft ur pastejformarna. Låt svalna lite innan du vänder dem och tar ut mousselinerna. Lägg dem på ett fat och låt kallna i kylen. Löjromscrème: vispa crème fraichen hårt med elvisp. Salta och krydda med svartpeppar och hummerfond. Blanda ner löjrommen. Lägg över i en spritpåse med tyll. Pilla räkorna. Fördela räkorna på mousselinerna. Spritsa en klick löjromscrème och garnera med citronmeliss. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.