Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig blåbärspaj med rosmarin

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smakrika, krämiga pajer med knaprig botten och en läcker touch av rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna med smöret i en bunke. Tryck ut degen i 8 små pajformar, ca 10 cm i diameter, även upp mot kanterna.
  3. Förgrädda skalen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna helt på galler. Om pajformarna har löstagbar botten, skydda med ugnsfolie under pajformarna när du gräddar dem ifall de läcker smör.
  4. Om blåbären är frysta, låt dem tina och rinna av i ett durkslag eller finmaskig sil. Finhacka rosmarinen och rör ihop den med créme fraiche, socker och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner blåbären.
  5. Fördela fyllningen i formarna och grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter. När fyllningen bubblar och är riktigt het och skalet fått en gyllene färg är pajerna klara. Låt dem svalna helt på galler och ställ sedan in dem i kylen.
  6. Strö hackat rosmarin över pajerna vid servering och servera gärna med en klick créme fraiche eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.