Smakrika, krämiga pajer med knaprig botten och en läcker touch av rosmarin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda de torra ingredienserna med smöret i en bunke. Tryck ut degen i 8 små pajformar, ca 10 cm i diameter, även upp mot kanterna.
- Förgrädda skalen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna helt på galler. Om pajformarna har löstagbar botten, skydda med ugnsfolie under pajformarna när du gräddar dem ifall de läcker smör.
- Om blåbären är frysta, låt dem tina och rinna av i ett durkslag eller finmaskig sil. Finhacka rosmarinen och rör ihop den med créme fraiche, socker och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner blåbären.
- Fördela fyllningen i formarna och grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter. När fyllningen bubblar och är riktigt het och skalet fått en gyllene färg är pajerna klara. Låt dem svalna helt på galler och ställ sedan in dem i kylen.
- Strö hackat rosmarin över pajerna vid servering och servera gärna med en klick créme fraiche eller vispad grädde.
Publicerat den
16 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar