Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig choklad med pumpakärnor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

GOTT

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Smält smöret i en kastrull. 3. Bryt chokladen i bitar och åt den smälta i smöret. 4. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladsmöret. 5. Smörj 6 ugnssäkra glas eller formar med lite smör. Häll i smeten. 6. Rosta pumpakärnor i het panna och strö över chokladen. 7. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Smeten ska vara lös i mitten. Låt svalna svalna. Servera gärna med konserverade aprikoser. Blanda aprikoser med en skvätt apelsinlikör och låt stå en stund, eller låt avrunna aprikoser kokas upp med 1 dl vitt torrt vin och 1 msk honung. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.