En len och lätt soppa där inspirationen till kryddningen hämtats från Indien.
Instruktioner
- Ansa och skala morötter, rotselleri och persiljerot. Dela rotfrukterna i jämnstora bitar. Skala och hacka schalottenlök och ingefära.
- Hetta upp olja i en kastrull och lägg i schalottenlök, ingefära och curry. Fräs hastigt under omrörning. Häll på grönsaksbuljong och koka upp.
- Lägg i rotfrukterna och låt koka upp igen. Lägg på locket och låt koka 20 minuter tills de är mjuka.
- Ta kastrullen från värmen och mixa soppan med handmixer eller i matberedare. Tillsätt honung och citronsaft och smaka av med salt och peppar.
- Värm soppan om den hunnit svalna för mycket och häll upp i sopptallrikar. Droppa över grädden till ett mönster på ytan. Garnera med koriander eller persilja.
Publicerat den
1 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar