Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig morotssoppa med indiska smaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En len och lätt soppa där inspirationen till kryddningen hämtats från Indien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skala morötter, rotselleri och persiljerot. Dela rotfrukterna i jämnstora bitar. Skala och hacka schalottenlök och ingefära.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och lägg i schalottenlök, ingefära och curry. Fräs hastigt under omrörning. Häll på grönsaksbuljong och koka upp.
  3. Lägg i rotfrukterna och låt koka upp igen. Lägg på locket och låt koka 20 minuter tills de är mjuka.
  4. Ta kastrullen från värmen och mixa soppan med handmixer eller i matberedare. Tillsätt honung och citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  5. Värm soppan om den hunnit svalna för mycket och häll upp i sopptallrikar. Droppa över grädden till ett mönster på ytan. Garnera med koriander eller persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.