Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig nötkaka med apelsingrädde

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En himmelsk kaka som ska vara lite kladdig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop med smör-olja och socker. Tillsätt äggen, ett i sänder, och hälften av kvargen. Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en smord bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grovhacka resten av nötterna och strö ner över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 18-20 minuter. Låt svalna.
  3. Vispa grädden och rör ner socker, resten av kvargen och apelsinskal. Servera apelsingrädden till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.