Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig potatis- och purjolökssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig, mustig och mättande - med smak av gröna örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen.
  2. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölken och hälften av crème fraichen. Låt soppan koka upp. Strö över persiljan och smaksätt med salt och peppar.
  3. Servera soppan med bröd, en klick crème fraiche och gärna färska örter.
  4. Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.