Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och purjolökssoppa med bacontopping

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fullmatad soppa toppad med lite bacon och tomathack. Byt gärna ut bacon mot marinerad tofu i tärningar eller rostade kikärtor, så får du en vego-variant!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skär potatis och persiljerötter i skivor. Ansa och skiva purjolökarna. Hacka vitlöken. Fräs allt i olja i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt småkoka ca 20 minuter eller tills allt är mjukt. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Mixa eller vispa soppan slät och smaka av med peppar, salt, persilja och citron. Spar lite persilja att toppa med. Skär tomaterna i bitar. Strimla och stek bacon. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.