Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämigt matvete med broccoli och ostronskivling

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En otroligt god rätt som görs flitigt hemma hos oss. Det bästa är att den är så enkel att göra och känns så lyxig! Det finns olika sorters matvete, som suger upp grädden lite olika. Späd med mjölk om matvetet blir för torrt, konsistensen ska vara som en risotto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Bryt broccolin i buketter. Koka dem i saltat vatten ca 8 minuter. Häll av vattnet och lägg tillbaka broccolin i kastrullen. Lägg i smöret och låt stå.
  2. Finstrimla ostronskivlingen. Stek i olja i en stekpanna tills den är gyllene och krispig. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Koka upp grädden. Lägg i matvetet och blanda i den rivna osten. Låt sjuda under omrörning i ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt.
  3. Lägg matvete, broccoli och svamp på ett uppläggningsfat eller tallrikar. Strö över flingsalt och 1 krm peppar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.