Ett väldigt krispigt flarn med god topping av krämig bönkräm och fräscha grönsaker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla ut smördegen på en plåt. Nagga den med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten, lägg en till plåt på den gräddade smördegen så att den sjunker ihop.
- Bönkräm:
Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt rinna av. Riv det yttersta skalet av citronen. Hacka rosmarinen fint. Skala och skiva vitlöken. Mixa bönor, citronskal, rosmarin, vitlök, olivolja och vatten i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar och några droppar citronsaft.
- Grönsaker:
Skala gulbeta och lök. Ansa fänkålen. Hyvla grönsakerna tunt med en mandolin. Blanda grönsakerna med olivoljan och några droppar citronsaft. Salta och peppra.
- Bred bönkrämen på smördegsflarnet och toppa med grönsaker och smulad fetaost. Garnera med tranbär och skott.
Publicerat den
15 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar