Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddbröd

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Gott bröd till soppan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär aprikoserna i tärningar.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, råsocker, vetemjöl, grahamsmjöl, solroskärnor, sesamfrön, torkade aprikoser och timjan. Arbeta samman till en smidig deg.
  3. Täck med bakduk och låt jäsa i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Forma till ett bröd i valfri form. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i 180 grader i 20-30 minuter. Brödet skall låta ihåligt när man knackar på dess undersida.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.