Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga tekakor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa tekakor passar väldigt bra till grönmögelost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Värm mjölk och smör fingervarmt i en kastrull. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll på den varma mjölken och rör ut jästen. Häll i filmjölk och sirap.
  3. Blanda i salt och kryddor. Blanda till sist i mjöl, lite i taget, till en smidig och lite klibbig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
  4. Ta upp och knåda degen lätt. Dela degen i 12 bitar. Rulla till bullar och platta ut. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Picka tekakorna med gaffel. Låt jäsa i 30 minuter till.
  5. Pensla kakorna försiktigt med uppvispat ägg. Grädda tekakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.