Dessa tekakor passar väldigt bra till grönmögelost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Värm mjölk och smör fingervarmt i en kastrull. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll på den varma mjölken och rör ut jästen. Häll i filmjölk och sirap.
- Blanda i salt och kryddor. Blanda till sist i mjöl, lite i taget, till en smidig och lite klibbig deg.
Låt jäsa i 30 minuter.
- Ta upp och knåda degen lätt. Dela degen i 12 bitar. Rulla till bullar och platta ut. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Picka tekakorna med gaffel.
Låt jäsa i 30 minuter till.
- Pensla kakorna försiktigt med uppvispat ägg.
Grädda tekakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Publicerat den
24 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar