Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddrik doppebulle

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett ljuvligt doftande bröd till dopp i grytan i jul. Kryddorna kan naturligtvis minskas om man vill det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med lite av degvätskan innan resten tillsätts. Vätskan ska vara fingervarm.
  2. Rör ner salt och kryddor och arbeta in rågsikt och till sist så mycket vetemjöl att degen släpper skålen.
  3. Jäs degen övertäckt med bakduk/handduk i ca 30 minuter.
  4. Ta upp degen på bakbordet och knåda tills den blir blank och smidig. Dela degen i 2 lika stora delar och forma dem till två runda bröd som läggs på smord bakplåt.
  5. Jäs bröden igen under duk på dragfri plats ca 35-40 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200º.
  7. Grädda i ca 45 minuter eller tills de känns klara.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.