Ett ljuvligt doftande bröd till dopp i grytan i jul. Kryddorna kan naturligtvis minskas om man vill det.
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke och rör ut den med lite av degvätskan innan resten tillsätts. Vätskan ska vara fingervarm.
- Rör ner salt och kryddor och arbeta in rågsikt och till sist så mycket vetemjöl att degen släpper skålen.
- Jäs degen övertäckt med bakduk/handduk i ca 30 minuter.
- Ta upp degen på bakbordet och knåda tills den blir blank och smidig. Dela degen i 2 lika stora delar och forma dem till två runda bröd som läggs på smord bakplåt.
- Jäs bröden igen under duk på dragfri plats ca 35-40 minuter.
- Sätt ugnen på 200º.
- Grädda i ca 45 minuter eller tills de känns klara.
Publicerat den
21 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar