Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kumminbröd

 
Skriv ut

Ett härligt brytbröd gjort på dinkel, kummin och Västerbottensost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av vattnet, rapsolja, brödkummin, salt, det mesta av mjölet och all osten.
  3. Arbeta till en kladdfri deg, tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa 30 minuter.
  4. Forma degen till 20 bullar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Börja med en bulle i mitten och fortsätt med bullar i cirklar runt om. Låt jäsa i 30 minuter.
  5. Pensla brödet med vatten och strö på kumminfrön. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.