Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Luftigt kumminbröd

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Det här lätta brödet med kummin är smakrikt och gott såväl till frukost som mellanmål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Klä en plåt med bakplåtspapper och spreja papperet med olja. Sikta ner mjölsorterna i en skål och blanda ner socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Tillsätt kumminfröna.
  2. Tillsätt margarinet och smula ihop det med mjölet med hjälp av fingrarna.
  3. Vispa äggvitan till ett skum och rör snabbt ner filmjölken. Rör sedan snabbt ner blandningen i mjölet. Rör ihop till en blöt deg. Arbeta samman degen med en slev. Överarbeta inte degen, då blir brödet segt.
  4. Häll upp degen på plåten och forma den till ett runt bröd, ca 20 cm i diameter.
  5. Grädda 40-45 minuter tills brödet är gyllene och ytan är fast och knaprig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.