Det här lätta brödet med kummin är smakrikt och gott såväl till frukost som mellanmål.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Klä en plåt med bakplåtspapper och spreja papperet med olja. Sikta ner mjölsorterna i en skål och blanda ner socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Tillsätt kumminfröna.
- Tillsätt margarinet och smula ihop det med mjölet med hjälp av fingrarna.
- Vispa äggvitan till ett skum och rör snabbt ner filmjölken. Rör sedan snabbt ner blandningen i mjölet. Rör ihop till en blöt deg. Arbeta samman degen med en slev. Överarbeta inte degen, då blir brödet segt.
- Häll upp degen på plåten och forma den till ett runt bröd, ca 20 cm i diameter.
- Grädda 40-45 minuter tills brödet är gyllene och ytan är fast och knaprig.
Publicerat den
25 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar