Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

En av de lättaste och godaste kycklingar jag ätit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten minst 15 min. Hela grytan ska vara täckt av vatten.
  2. Blanda oljan med salt, peppar och soja.
  3. Häll citronsaften i kycklingen och sedan dragonen.
  4. Lägg kycklingen med bröstet upp i lergrytan och pensla den runtom med oljeblandningen.
  5. Skär grönsakerna i grova bitar och lägg i.
  6. Lägg på locket.
  7. Sätt grytan i kall ugn och sätt termostaten på 250 grader. Låt stå ca 1 timme och 30 minuter.
  8. Tag vara på skyn, smaka av och red den till sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.