Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i ugn med champinjonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Allt i en panna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i klyftor. Skala moröttena och skär dem i bitar. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna eller smörj pannan med olja. Lägg ned potatis och morötter, ringla öve lite olja och salta. Grädda i ugnen ca 30 min.
  3. Blanda 1 msk olja och 1/2 msk soja i en skål. Pensla kycklingen med sojablandningen. Krydda med peppar.
  4. Lägg kycklingfiléerna bredvid grönsakerna i långpannan och grädda tillsammans. Rör om grönsakerna när 5 min återstår av ugnstiden.
  5. Skala och hacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar. Stek lök och champinjoner i en stekgryta i ½ msk olja och 1/2 msk smör på medelvärme i ca 10 minuter.
  6. Tillsätt 2 dl crème fraiche och ½ buljongtärning.
  7. Servera

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.