Mör kyckling, spetsad med vin och smaksatt med fransk senap.
Instruktioner
- Skala och halvera lökarna och skiva dem tunt. Skala och pressa vitlöksklyftan.
- Hetta upp olja och matfett i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt de skivade gula lökarna och den pressade vitlöken. Fräs tills löken är mjuk, gyllene och genomskinlig. Ta upp lök och vitlök ur stekpannan med hjälp av en hålslev.
- Lägg kycklingfiléerna i stekpannan och bryn dem 4 minuter på varje sida tills de är helt brynta runt om. Tillsätt vin, buljong, senap och lök. Sjud upp under omrörning. Sänk till svag värme, täck över med lock och låt sjuda ca 15 minuter tills kycklingen är färdig och inte längre rosa inuti.
- Blanda mjöl och vatten tills mjölet är upplöst. Tillsätt blandningen till stekpannan och sjud upp under omrörning, ca 30 sekunder. Blanda ner crème fraiche och gräslök och värm upp. Lägg upp på tallrikar och servera genast.
Publicerat den
30 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar