Örtig kyckling med krämig kålrabbi och knapriga hasselnötter. Mums!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kyckling:
Repa av och hacka hälften av örterna. Riv skalet av citronen. Skala och hacka vitlöken. Blanda allt med smöret. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Krydda den runt om med salt och peppar och även inuti. Skär små djupa snitt i kycklingen och späcka den med örtsmöret.
- Stek kycklingen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills den får fin färg. Spraya kycklingen med smör & rapsolja lite då och då under stekningen. Sänk sedan ugnsvärmen till 150 grader och låt den steka ytterligare i ca 1½ timme eller tills innertemperaturen är 82 grader i lårvecket.
- Kålrabbi:
Ansa, skala och riv kålrabbin och äpplet. Blanda rivet med créme fraichen, smaksätt med salt och peppar.
- Grovhacka hasselnötterna. Servera kycklingen med kålrabbisalladen, mangolden, hasselnötterna och resten av örterna.
Publicerat den
26 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar