Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Örtig kyckling med krämig kålrabbi och knapriga hasselnötter. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kyckling: Repa av och hacka hälften av örterna. Riv skalet av citronen. Skala och hacka vitlöken. Blanda allt med smöret. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Krydda den runt om med salt och peppar och även inuti. Skär små djupa snitt i kycklingen och späcka den med örtsmöret.
  3. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills den får fin färg. Spraya kycklingen med smör & rapsolja lite då och då under stekningen. Sänk sedan ugnsvärmen till 150 grader och låt den steka ytterligare i ca 1½ timme eller tills innertemperaturen är 82 grader i lårvecket.
  4. Kålrabbi: Ansa, skala och riv kålrabbin och äpplet. Blanda rivet med créme fraichen, smaksätt med salt och peppar.
  5. Grovhacka hasselnötterna. Servera kycklingen med kålrabbisalladen, mangolden, hasselnötterna och resten av örterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.