Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gluten och laktosfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Gnid in kycklingen med citronsaft och krydda den med salt, peppar och paprikapulver. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Halvera, kärna ur och strimla paprikorna.
  2. Bryn kycklingbitarna runtom i olja i en panna med de hackade vitlöksklyftorna. Lägg över i en långpanna med en skvätt vatten eller vitt vin i botten och sätt in den mitt i ugnen. stek 10-15 minuter.
  3. Fräs paprikastrimlorna i en stekpanna några minuter tills de mjuknat lite. Fördela dem över kycklingbitarna, vänd bitarna i långpannan och sätt in den igen. Stek ytterligare ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Vänd några gånger under stekningen. Strö över svarta oliver och blanda ihop. Lägg på lite färsk timjan och servera med ris, sallad och ett gott nybakat bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.