Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och äppelcurry

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Det här receptet är baserat på en mild och vanlig curry, men för den som vill ha mer sting finns starkare curryvarianter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär palsternackan i bitar. Smält smöret och tillsätt curry, ingefära, spiskummin, 2 tsk salt och äppeljuice. Ta av från värmen.
  2. Lägg hela äpplen och kycklingdelar i en stor långpanna. Pensla på nästan all currymarinad. Ta upp kycklingbrösten och lägg dem åt sidan. Rör runt palsternackorna i det sista av marinaden på medelvärme någon minut.
  3. Tillsätt palsternackorna i formen med kycklingben och äpple. Sätt in i ugnen och tillaga ca 25 minuter. lägg på kycklingbrösten efter 5-10 minuter. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.