Den här goda rätten med kyckling, pinjenötter, ris och broccoli får lite sting av kryddigt paprikapulver.
Instruktioner
- Hacka löken och pressa vitlöksklyftan. Skär kycklingfilén i tärningar. Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna och tillsätt paprikapulvret. Lägg i löken, vitlöken och kycklingen och stek 2 minuter.
- Tillsätt riset och fräs under omrörning tills riset är täckt av paprikakryddad olja.
- Häll på buljongen och låt koka upp under omrörning. Sänk till låg värme, lägg på ett lock och låt sjuda 10 minuter. Tillsätt broccoli, timjan och svartpeppar. Lägg på locket, koka upp och sjud ytterligare cirka 10 minuter eller tills riset har absorberat vätskan.
- Rör om pilaffan med en gaffel så att den blir fluffig och strö över pinjenötterna.
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar