Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och broccolipilaff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här goda rätten med kyckling, pinjenötter, ris och broccoli får lite sting av kryddigt paprikapulver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och pressa vitlöksklyftan. Skär kycklingfilén i tärningar. Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna och tillsätt paprikapulvret. Lägg i löken, vitlöken och kycklingen och stek 2 minuter.
  2. Tillsätt riset och fräs under omrörning tills riset är täckt av paprikakryddad olja.
  3. Häll på buljongen och låt koka upp under omrörning. Sänk till låg värme, lägg på ett lock och låt sjuda 10 minuter. Tillsätt broccoli, timjan och svartpeppar. Lägg på locket, koka upp och sjud ytterligare cirka 10 minuter eller tills riset har absorberat vätskan.
  4. Rör om pilaffan med en gaffel så att den blir fluffig och strö över pinjenötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.