Instruktioner
Skala lök, morot och palsternacka. Hacka löken och skär rotsakerna i tärningar. Skala och riv ingefäran.
Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, rotsaker och ingefära i någon minut. Tillsätt sedan vatten, kokosmjölk och buljongtärningen. Låt koka på svag värme under lock i 10-15 minuter.
Koka under tiden nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och klipp dem i mindre bitar.
Skär kycklingen i mindre bitar. Dela sockerärtorna på mitten.
När rotsakerna har kokat mjuka i grytan, dra av grytan från plattan. Mixa innehållet med en stavmixer. Om soppan blir för tjock - späd med ytterligare 1 dl vatten.
Ställ tillbaka grytan på plattan och koka upp. Tillsätt kycklingen och låt koka i 10 minuter. Lägg i sockerärterna och nudlarna i sista minuten så de blir lite varma.
Smaka av med salt och peppar.