Kyckling, purjolök, gröna ärter och mozzarella bakas in i lätta piroger som får en härlig knaprig yta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 210 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda 2 dl fingervarmt vatten med 2 msk olja och jästen. Rör om tills jästen lösts upp.
- Sikta ner mjölet i en stor skål och tillsätt en nypa salt. Rör ner jästblandningen och arbeta samman till en slät deg. Låt degen jäsa 30 minuter.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den 5 minuter, tillsätt mer mjöl om det behövs, tills jämn och smidig. Dela degen i fjärdedelar och kavla ut varje degbit till en cirkel, cirka 18 cm i diameter. Täck över degbitarna med fuktiga handdukar.
- Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek purjolök och bacon 2-3 minuter. Tillsätt kycklingen och bryn runtom cirka 2 minuter tills gyllene. Blanda ner ärterna och låt svalna.
- Skeda upp en fjärdedel av fyllningen på varje botten. Portionera upp osten ovanpå fyllningen och pensla degkanterna med vatten. Vik degen över fyllningen till halvcirklar. Pensla ihop kanterna och grädda i ugnen 20-25 minuter tills gyllene.
Publicerat den
30 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar