Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och purjopirog

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling, purjolök, gröna ärter och mozzarella bakas in i lätta piroger som får en härlig knaprig yta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 210 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda 2 dl fingervarmt vatten med 2 msk olja och jästen. Rör om tills jästen lösts upp.
  2. Sikta ner mjölet i en stor skål och tillsätt en nypa salt. Rör ner jästblandningen och arbeta samman till en slät deg. Låt degen jäsa 30 minuter.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den 5 minuter, tillsätt mer mjöl om det behövs, tills jämn och smidig. Dela degen i fjärdedelar och kavla ut varje degbit till en cirkel, cirka 18 cm i diameter. Täck över degbitarna med fuktiga handdukar.
  4. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek purjolök och bacon 2-3 minuter. Tillsätt kycklingen och bryn runtom cirka 2 minuter tills gyllene. Blanda ner ärterna och låt svalna.
  5. Skeda upp en fjärdedel av fyllningen på varje botten. Portionera upp osten ovanpå fyllningen och pensla degkanterna med vatten. Vik degen över fyllningen till halvcirklar. Pensla ihop kanterna och grädda i ugnen 20-25 minuter tills gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.