Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och rispanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När du har bråttom kan du snabbt laga till denna gryta med inspiration från det mexikanska köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna 5 - 7 minuter och krydda med salt och peppar. Lägg över allt på ett fat.
  2. Hetta upp resten av oljan i en stor kastrull och fräs paprika, lök och chilipeppar under omrörning 5 minuter. Häll i riset och låt det fräsa med ca 1 minut. Tillsätt vatten, buljong och tomater med spad. Blanda väl och låt tomaterna dela sig. Öka värmen och låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda tills riset är färdigt och vätskan sugits upp, ca 20 minuter. Blanda i kycklingen efter halva koktiden.
  3. Rör ned oliverna och servera rätten i en serveringsskål eller direkt ur grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.