När du har bråttom kan du snabbt laga till denna gryta med inspiration från det mexikanska köket.
Instruktioner
- Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna 5 - 7 minuter och krydda med salt och peppar. Lägg över allt på ett fat.
- Hetta upp resten av oljan i en stor kastrull och fräs paprika, lök och chilipeppar under omrörning 5 minuter. Häll i riset och låt det fräsa med ca 1 minut. Tillsätt vatten, buljong och tomater med spad. Blanda väl och låt tomaterna dela sig. Öka värmen och låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda tills riset är färdigt och vätskan sugits upp, ca 20 minuter. Blanda i kycklingen efter halva koktiden.
- Rör ned oliverna och servera rätten i en serveringsskål eller direkt ur grytan.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar