Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och rökt räkostpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept blev till när jag hade lite rökt räkost som var på väg att gå ut. Det blev en riktig hit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, smör, vatten och kryddor efter smak och knåda ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och grädda i ugnen i ca 10 min. Ta ut formen och låt pajskalet svalna.
  2. Hacka chili och vitlök och fräs i stekpanna tillsammans med den hackade löken och purjolöken. Tillsätt fint strimlad kycklingfilé och stek tills kycklingen fått färg. Tillsätt broccolli, klyftade champinioner och paprika och låt fräsa på ganska hög värme i ett par minuter. Tillsätt salt, peppar och timjan efter smak. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  3. Blanda rökt räkost och matlagningsyoghurt och lite gurkmeja för den gula färgens skull. Krydda gärna lite extra med salt och torkad vitlök. Blanda i kycklingfräset och bred ut blandningen i pajskalet. Lägg på tunna skivor tomat och strö över den rivna osten.
  4. Grädda pajen i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Servera med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.