Spara rester av kyckling och använd den i denna aptitliga sallad i mexikansk stil. Prova att baka tortillas till - det är inte svårt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär tortillan i ½ cm breda strimlor. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg på tortillastrimlorna och rosta dem i ugnen tills de är knapriga, ca 3 minuter. Placera bröden på ett galler och låt svalna.
- Skölj salladen och riv den i bitar. Strimla kycklingen. Kärna ur och tärna tomaten.
- Dressing: Vispa ihop olja, apelsinjuice och limesaft. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda ner koriander och oregano. Smaka av med tabasco.
- Lägg salladen i en stor skål och häll över 2/3 av dressingen. Blanda väl så att salladen täcks helt av dressing.
- Blanda kycklingen med resten av dressingen i en annan skål. Blanda väl. Lägg upp salladen på tallrikar och lägg på kycklingen. Lägg på tomat och tortilla och servera genast.
Publicerat den
1 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar