Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och tortillasallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Spara rester av kyckling och använd den i denna aptitliga sallad i mexikansk stil. Prova att baka tortillas till - det är inte svårt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tortillan i ½ cm breda strimlor. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg på tortillastrimlorna och rosta dem i ugnen tills de är knapriga, ca 3 minuter. Placera bröden på ett galler och låt svalna.
  2. Skölj salladen och riv den i bitar. Strimla kycklingen. Kärna ur och tärna tomaten.
  3. Dressing: Vispa ihop olja, apelsinjuice och limesaft. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda ner koriander och oregano. Smaka av med tabasco.
  4. Lägg salladen i en stor skål och häll över 2/3 av dressingen. Blanda väl så att salladen täcks helt av dressing.
  5. Blanda kycklingen med resten av dressingen i en annan skål. Blanda väl. Lägg upp salladen på tallrikar och lägg på kycklingen. Lägg på tomat och tortilla och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.