Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och valnötsgucka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbar gucka som kan göras dagen före för den som vill. Servera den kall, gärna med rostat pitabröd i bitar. 259 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Koka dem i saltat vatten 5 minuter, häll av och låt svalna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i oljan utan att de får färg.
  2. Tillsätt vatten och buljongtärning till löken, koka tärningen så att den löser sig. Mixa blandningen slät med valnötter, (spara 5-6 valnötter till garnering), koriander och cayennepeppar i en matberedare.
  3. Riv kycklingen i strimlor, tillsätt den och créme fraiche till guckan. Salta och ställ kallt till servering. Hacka de sparade valnötterna, plocka korianderbladen.
  4. Garnera guckan med nötter, blad och olja. Servera med pitabröd skuret i bitar, gärna rostat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.