En underbar gucka som kan göras dagen före för den som vill.
Servera den kall, gärna med rostat pitabröd i bitar.
259 kalorier per portion
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Koka dem i saltat vatten 5 minuter, häll av och låt svalna.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs dem mjuka i oljan utan att de får färg.
- Tillsätt vatten och buljongtärning till löken, koka tärningen så att den löser sig.
Mixa blandningen slät med valnötter, (spara 5-6 valnötter till garnering), koriander och cayennepeppar i en matberedare.
- Riv kycklingen i strimlor, tillsätt den och créme fraiche till guckan. Salta och ställ kallt till servering.
Hacka de sparade valnötterna, plocka korianderbladen.
- Garnera guckan med nötter, blad och olja.
Servera med pitabröd skuret i bitar, gärna rostat.
Publicerat den
4 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar