Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé i mousserande vin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En perfekt middagsrätt på helgen när man vill ha något festligare. Lämplig dryck till är resterna av det mousserande vinet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn filéerna i lite smör i en stekgryta, salta och peppra. Hacka löken fint. Skiva svampen. Låt lök och svamp och kryddor steka med kycklingen några minuter.. Späd med vin och låt puttra i 10 minuter. Tag bort persilja och lagerblad.
  2. Ta upp filèerna och håll dem varma under aluminiumfolie. Låt såsen koka livligt utan lock tills ca hälften återstår. Tillsätt crème fraiche , koka upp, rör ner plommonen och låt koka i ytterligare 5 minuter. Lägg tillbaka filèerna och hetta upp rätten igen.
  3. Servera gärna med kokt pressad potatis och en färgglad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.