Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé i paket med örtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här serveras en kall sås till varmt kött. I såsen förenas en mängd olika färska örter till en ny fyllig smak som harmoniserar perfekt med det saftiga kycklingköttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka örterna. Hacka bladen fint. Mixa yoghurt, gräddfil och två tredjedelar av örterna till en fin sås.
  2. Lägg såsen i en skål och krydda med salt, peppar, senap och citronsaft. Blanda ner resten av de hackade örterna. Täck över och låt stå i kylen fram till servering.
  3. Spola kycklingfiléerna under kallt vatten och torka av dem. Lägg fyra stora bitar aluminiumfolie på arbetsbordet och strö över timjan och mejram. Gnid in kycklingfiléerna runtom med salt och peppar. Lägg dem på foliearken och slå in dem i paket.
  4. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Lägg i foliepaketen och låt dem koka 5 minuter. Ta av kastrullen från plattan och låt kycklingen dra i vattnet ytterligare 10 minuter. Ta upp ur foliepaketen och servera den medan den fortfarande är het tillsammans med den kalla såsen. Kokt färskpotatis till smakar bra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.