Här serveras en kall sås till varmt kött. I såsen förenas en mängd olika färska örter till en ny fyllig smak som harmoniserar perfekt med det saftiga kycklingköttet.
Instruktioner
- Skölj och torka örterna. Hacka bladen fint. Mixa yoghurt, gräddfil och två tredjedelar av örterna till en fin sås.
- Lägg såsen i en skål och krydda med salt, peppar, senap och citronsaft. Blanda ner resten av de hackade örterna. Täck över och låt stå i kylen fram till servering.
- Spola kycklingfiléerna under kallt vatten och torka av dem. Lägg fyra stora bitar aluminiumfolie på arbetsbordet och strö över timjan och mejram. Gnid in kycklingfiléerna runtom med salt och peppar. Lägg dem på foliearken och slå in dem i paket.
- Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Lägg i foliepaketen och låt dem koka 5 minuter. Ta av kastrullen från plattan och låt kycklingen dra i vattnet ytterligare 10 minuter. Ta upp ur foliepaketen och servera den medan den fortfarande är het tillsammans med den kalla såsen. Kokt färskpotatis till smakar bra.
Publicerat den
17 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar