Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med grillad citron och couscoussallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När citronen grillas blir den söt och saftig. Att servera den till kycklingfilé och en underbart god couscoussallad är mums fillibabba! 582 kalorier per portion 16 g fett, 44 g protein, 60 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba citronerna i ljummet vatten. Halvera och grilla dem med snittytan nedåt i en mycket varm grillpanna ca 2 minuter.
  2. Gnid in kycklingfiléerna med olja, salt och peppar. Genomgrilla filéerna 8 minuter i grillpanna till 70 grader innertemperatur.
  3. Koka upp vatten och buljongtärning. Häll buljongen över couscous och russin i en skål, låt svälla 5 minuter.
  4. Hacka persiljan och skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet. Rör couscousen luftig med en gaffel.
  5. Smält smöret. Tillsätt smör, kikärter, persilja och citronskal till couscousen, salta och peppra.
  6. Servera kycklingen med couscous, grillad citron och en klick yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.