En krämig och smakrik sås förvandlar kycklingfilén till en ljuvlig måltid - inte bara för vitlöksälskaren.
Instruktioner
- Sätt på ugnens grill. Lägg kycklingen på ett galler eller i en braspanna. Pensla båda sidorna på kycklingfiléerna med olivolja. Grilla kycklingen 8-10 cm från värmen tills de är genomstekta, ca 10 minuter. Vänd dem en gång.
- Lägg över kycklingfiléerna på ett fat. Täck över med aluminiumfolie och håll dem varma.
- Smält matfettet i en kastrull på medelvärme. Vispa ner mjölet och bryn redningen under omrörning tills den är mörkt brun, ca 4 minuter.
- Tillsätt buljong och vinäger, lite i taget under omrörning. Sjud upp på medelvärme under omrörning. Tillsätt vitlök och persilja och sjud igen. Låt sjuda 1 minut och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och servera med gröna ärter.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar