Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med vitlökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En krämig och smakrik sås förvandlar kycklingfilén till en ljuvlig måltid - inte bara för vitlöksälskaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnens grill. Lägg kycklingen på ett galler eller i en braspanna. Pensla båda sidorna på kycklingfiléerna med olivolja. Grilla kycklingen 8-10 cm från värmen tills de är genomstekta, ca 10 minuter. Vänd dem en gång.
  2. Lägg över kycklingfiléerna på ett fat. Täck över med aluminiumfolie och håll dem varma.
  3. Smält matfettet i en kastrull på medelvärme. Vispa ner mjölet och bryn redningen under omrörning tills den är mörkt brun, ca 4 minuter.
  4. Tillsätt buljong och vinäger, lite i taget under omrörning. Sjud upp på medelvärme under omrörning. Tillsätt vitlök och persilja och sjud igen. Låt sjuda 1 minut och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och servera med gröna ärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.