Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfiléer med bulgur- och kikärtssallad

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Bulgur passar utmärkt att använda i sallader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skala och finstrimla rödlök och morot. Ansa och skiva salladslöken. Blanda bulgur med kikärter, rödlök, morot, salladslök och persilja. Smaka av med olivolja, citronsaft, salt och peppar.
  2. Vänd kycklingfiléerna i vetemjölet blandat med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek filéerna under lock 5 min på varje sida.
  3. Blanda citronskal, persilja och vitlök. Strö hälften av strösslet över filéerna. Stek ytterligare 5 min vänd 1-2 gånger. Kycklingfiléerna är färdiga när innertemperaturen är 68 grader. Strö över resten av strösslet. Servera till salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.