Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng med mango

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod och enkel gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur en färdig kyckling. Eller ta kycklingfilé som du skurit i mindre bitar, krydda med favoritkryddorna och stek i panna. Har du kycklingfilé kan du ha på pressad vitlök här.
  2. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs dem i lite smör.
  3. Skala och skär mangon i tunna klyftor. Finns det inte mango i affären går det precis lika bra med ett paket frusen mango i bitar.
  4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Stick ner mangoklyftor/bitar emellan. Fördela svampen över. Har du inte använt vitlöken så kan du skiva den fint och strö över formen. Häll på grädden och strö över rikligt med riven ost.
  5. Gratinera i ugn 225 grader, ca 10 minuter, tills gratängen fått fin färg.
  6. Servera med ris och en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.