- Serverar: 5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegod och enkel gratäng.
Instruktioner
- Bena ur en färdig kyckling. Eller ta kycklingfilé som du skurit i mindre bitar, krydda med favoritkryddorna och stek i panna.
Har du kycklingfilé kan du ha på pressad vitlök här.
- Skölj och skiva champinjonerna.
Fräs dem i lite smör.
- Skala och skär mangon i tunna klyftor. Finns det inte mango i affären går det precis lika bra med ett paket frusen mango i bitar.
- Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Stick ner mangoklyftor/bitar emellan. Fördela svampen över.
Har du inte använt vitlöken så kan du skiva den fint och strö över formen.
Häll på grädden och strö över rikligt med riven ost.
- Gratinera i ugn 225 grader, ca 10 minuter, tills gratängen fått fin färg.
- Servera med ris och en blandad sallad.
Publicerat den
15 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar