Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng potrawka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett annorlunda kycklingrecept.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta kycklingen & lägg den i en gryta. Täck kycklingen med kallt vatten, salta & peppra samt lagerblad. Lägg även i tärnade morötter, purjo, palsternackor & lök. Sjud i ca 1 timma, ta sedan ut kycklingen, låt svalna , ta bort skinnet. Plocka av allt köttet från kycklingen & skär i fina bitar. Sila av buljongen från kycklingkoket & spara denna. T en liten kastrull & gör en bottenredning på smöret & mjölet, blanda i 3/4 delar av buljongen. Koka upp, salta & peppra efter behag, smaka av med lite worchestersås & citronsaft. Blanda i grönskaerna & kycklingen. Blanda äggulan med grädden med en gaffel & häll även i detta i såsen. Om man önskar en surare smak kan man även ha i lite balsamvinäger. Lägg upp på fat, servera med kokt potatis & garnera med lite persilja!!
  2. Lycka till!! Smacznego!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.