Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng

Kycklinggratäng är en riktig vardagsfavorit och passar de allra flesta smaklökar. Gratäng är en väldigt tacksam rätt då den sköter sig praktiskt taget själv i ugnen medan du kan fokusera på andra vardagsbestyr. Dessutom går den att variera i näst intill det oändliga! Testa till exempel att göra din kycklinggratäng med ris och lite sting i såsen, eller kanske gillas kycklinggratäng med pasta och provensalska smaker bättre i din familj? Hur som helst har Matklubben samlat en mängd olika varianter på just kycklinggratäng, så det kommer inte att vara några problem att hitta just din favorit bland alla recept!


Dela filéerna, krydda och stek dem, lägg i en ungssäker smord form. Hacka skinka och blanda med persilja, creme fraiche, grädde och senap. Bred på röran på filéerna och lägg ost över. In i ugnen 20...

4

Ansa och hacka paprikan, skölj och strimla purjolöken och strimla kycklingfilén. Blanda de strimlade grönsakerna och kycklingen, saltad och pepprad (var dock försiktig med saltet då buljongen och o...

6

Blanda marinaden och rör om. Avsmaka om det behövs mer. Den ska ha en god smak av söt kokos med en svag smak av ingefära och basilika. Skär sen kycklingen i ätbara tärningar och lägg ner allt i m...

4

Skär kycklinglåren i småbitar och stek dem i olja. När de fått färg - häll över sojan, rör om och låt puttra ett tag. Krydda med curry, salt och peppar. Ta av från plattan. Smörj en ugnssäker form....

4-5

Salta och peppra kycklingfiléerna, lägg dem i en smord ungsfast form. Finhacka löken och de soltorkade tomaterna. Blanda det hackade med creme fraiche, chillisås, oregano och den rivna osten....

50 min
4

Dela kycklingen i mindre bitar . Krydda och stek kycklingen i smör tills den är nästan klar . Lägg över i en ugnssäker form . Skala och hacka löken och fräs den i smör . Tillsätt krossade tomater ,...

4

Dela kycklingfiléerna mitt itu på längden. Bryn i smör och krydda med salt, peppar och salvia. Lägg filéerna i smord ugnsfast form. Lägg på skinkan. Skiva mozzarellan och lägg på den. Häll över grä...

4

Lägg kycklingen i en ugnsäker form. Fräs bacon och den hackade vitlöken i stekpannan 4-5 min. Blanda samman grädde, salt, svartpepper, sambal olek och crèame fraichen i en bunke. Lägg bacon...

1 h 10 min

Hacka löken. Skär paprikan i bitar. grovhacka nötterna. Fräs löken i olja några minuter. Tillsätt kycklingen och fräs ca 5 min. Lägg ner paprikan och fräs lite till. Smula ner buljongtärningen och r...

5

Sätt på ugnen 225 grader Plocka isär kycklingen o lägg i ugnssäker form, släng med lite av skinnet om du tycker om det. Skiva osten i ca 1-1.5 cm tjocka skivor och täck över kycklingen med den....

45 min
4-6

Bena ur en färdig kyckling. Eller ta kycklingfilé som du skurit i mindre bitar, krydda med favoritkryddorna och stek i panna. Har du kycklingfilé kan du ha på pressad vitlök här. Skölj och skiva c...

30 min
5

Krydda 4- 5 kycklingfiléer med salt och vitpeppar och bryn dom runt om. Lägg dom hela i en ugnsform (är man många så brukar jag skiva fileérna istället och lägga dom i formen) Skiva gröna oliver oc...

45 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Stek kycklingen i små bitar med salt, pressad vitlök, peppar och chilipulver tills den fått fin färg. Lägg sedan kycklingen i en ugnssäker form. Stek bacon och svampen och...


Mät upp och koka jasminris eller annat ris. Bryn kycklingen i bitar och fräs sedan med grönsakerna. Krydda under tiden. Häll sedan på övriga ingredienser och låt puttra. Lägg det klara riset i...

1 h
4

Börja att sätta ugnen på 200 grader. Hacka de soltorkade tomaterna och fetaosten, rödlök och riv osten. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, krydda med 10 varv med kryddkvarnen. Hetta upp stekpannan...

1 h
4

Dela kycklingen i små bitar och lägg i smord ugnsfast form. Värm upp crème fraiche, grädde och champinjoner. Häll i lite av svampspadet. Lägg i smöret och smula ner buljongtärningen. Krydda och färg...

20 min
4

Skär kycklingfilén i längsgående bitar.Stek upp dom, salta och peppra.Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Blanda creme fraiche, grädde, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond och häll blandningen...

25 min
6

Koka riset enligt anvis på paketet. dela kycklingen. Blanda riset och grönsakerna i en ugnssäkerform. Fräs svampen i lite matfett. Fördela kycklingen och svampen över riset. Blanda ingredienserna t...

4-6
4

Bena ur kycklingen och skär den i bitar. Dela ananasskivorna i bitar. Häll av vattnet från champinjonerna. Lägg allt i en smord ugnsform. Gör såsen enligt beskrivning på påsen. Vi älskar när...

4-6
3

Vispa grädden och blanda i creme fraiche, chilisås och ketchup. Smaka av med salt och peppar( ev. riven ost) Lägg kyckling, skinka och ananas i en smord ugnsform. Blanda om alltsammans. Bred över g...

40 min
4
1

Dela filéerna i mindre bitar och stek. Lägg dem i en ugnsfast form. Blanda samman övriga ingredienser. Häll över kycklingen. Sätt i ugn, 225-250 grader i 20-25 min. Servera med ris och masso...

4-6
1

Ugn 200º. Koka jasminriset och låt det sedan svalana av. Rensa och bena ur kycklingen, skär den i små bitar. Smält margarin i en kastrull och fräs lök, vitlök, purjolök, svamp, äpple och pap...

4

Koka makaronerna i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg dem i en ugnssäker form. Bena ur kycklingen och skär köttet i tärningar. Snitta och skölj purjolöken och skär den i skivor. Dela och kärna...

40 min
4-6

Sätt ugnen på 225 grader. Koka kycklingen i lättsaltat vatten 15-20 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken i smör tills den har fått fin färg. Tillsätt färsen och krydda med 1 tsk salt...

6-8

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.