- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Vet inte om den är så påhittad men har ju lagt till och dragit av ett par ingredienser.
Instruktioner
- Börja att sätta ugnen på 200 grader. Hacka de soltorkade tomaterna och fetaosten, rödlök och riv osten.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, krydda med 10 varv med kryddkvarnen. Hetta upp stekpannan och bryn köttet tills den fått fin färg.
- Smörj en ungsfast form, lägg i de hackade soltorkade tomaterna, löken, därefter den stekta kycklingen, häll ner 3 dl grädde i stekpannan som kycklingen stekt i, lägg i mjölet och red det genom att vispa ihop. Häll över kycklingen.
- Lägg i oliverna, strö den torkade timjan, och rosmarinen. Därefter den tärnade fetaosten, och rivna osten. In i ugnen på mittersta falsen i ca 30-35 minuter. Koka riset enligt anvisning på paketet. Tag ut gratängen, vid servering garnera med granatäpple, citron.Servera med riset.
Publicerat den
15 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar