Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En supergod gratäng som är enkel att tillaga och kan förberedas. Jag lovar, ingen blir besviken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken. Skär paprikan i bitar. Grovhacka nötterna. Fräs löken i olja några minuter. Tillsätt kycklingen och fräs ca 5 minuter. Lägg ner paprika och fräs lite till. Smula ner buljongtärningen och rör om. Blanda i valnötter och persilja. Häll blandningen i en ugnssäker form. Smula över ädelosten.
  2. Sås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med grädden. Koka under omrörning 2-3 minuter. Blanda i osten. Häll såsen över kycklingröran. Hit kan du förbereda. Sätt ugnen på 225 grader. Gratinera i nedre delen ca 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  3. Servera med ris eller färsk pasta och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.