Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Detta är en av våra favoritgrytor en kall höstdag. Perfekt till matdosa dagen efter. Vill man förbereda grytan dagen innan blir den nästan ännu godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs kycklingen i margarin. Krydda med peppar. Lägg över i en stor gryta.
  2. Använder man filé föredrar jag att strimla fileérna. Fräs baconet och låt det rinna av innan du lägger det i kycklinggrytan.
  3. Fräs lök och svamp och lägg det i grytan. Häll på tomater, vatten, vin, chilisås och socker, lägg i buljong och låt grytan koka ihop åtminstone 30-45 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Vi föredrar att servera grytan med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.