315 kalorier per portion
Grytan har kommit till med inspiration från det spanska köket.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Bryn kycklingfiléerna runtom i oljan i en stekpanna på medelstark värme. Lägg över kycklingen i en ugnsäker gryta.
Skala schalottenlökarna och bryn dem i stekpannan och lägg sedan över dem i grytan.
- Skala morötterna och skiva dem. Strimla purjolöken. Lägg i det i grytan.
Vispa ihop vetemjölet med lite av vattnet i en kastrull. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningen. Låt det koka upp under omrörning. Tillsätt mjölken och låt det koka upp igen.
- Häll såsen över kycklingen i grytan och täck med lock. Låt grytan stå i ugnen tills kycklingköttet är helt genomstekt, ca 30 minuter.
- Låt kronärtskockhjärtorna rinna av och skär dem i halvor.
Kärna ur och strimla paprikorna.
Lägg i dem när kycklingen har varit i ugnen i 30 minuter, låt koka i ugnen i 10-15 minuter till.
Smaksätt med senap, salt och peppar.
Publicerat den
12 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar