Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta Brunswick

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här goda grytan, en kombination med kyckling,skinka och grönsaker lagades först i Brunswick, Virginia, för mer än 175 år sedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Fintärna sellerin. Skär potatis och skinka i tärningar.
  2. Hetta upp oljan i en stor gryta som rymmer minst 4 liter. Lägg i hälften av kycklingdelarna och bryn dem runtom ca 5 min.
  3. Lägg upp kycklingen på ett fat och bryn resten av kycklingen på samma sätt.
  4. Lägg lök och selleri i grytan och fräs under omrörning 3-5 min. Lägg tillbaka kycklingen i grytan.
  5. Tillsätt potatis, skinka, buljong, tomater, majs, salt, peppar och lagerblad. Koka upp, lägg på locket och låt sjuda svagt ca 30 min tills kycklingen är genomkokt.
  6. Tillsätt bönorna och sjud 5-10 min. Tills de är krispigt mjuka. Ta bort lagerbladet ur grytan och smaka av med tabasco.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.