Den här goda grytan, en kombination med kyckling,skinka och grönsaker lagades först i Brunswick, Virginia, för mer än 175 år sedan.
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Fintärna sellerin. Skär potatis och skinka i tärningar.
- Hetta upp oljan i en stor gryta som rymmer minst 4 liter. Lägg i hälften av kycklingdelarna och bryn dem runtom ca 5 min.
- Lägg upp kycklingen på ett fat och bryn resten av kycklingen på samma sätt.
- Lägg lök och selleri i grytan och fräs under omrörning 3-5 min. Lägg tillbaka kycklingen i grytan.
- Tillsätt potatis, skinka, buljong, tomater, majs, salt, peppar och lagerblad. Koka upp, lägg på locket och låt sjuda svagt ca 30 min tills kycklingen är genomkokt.
- Tillsätt bönorna och sjud 5-10 min. Tills de är krispigt mjuka. Ta bort lagerbladet ur grytan och smaka av med tabasco.
Publicerat den
11 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar