Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta grädde

En smakrik och värmande gryta är den perfekta rätten i de flesta sammanhang, både till vardag som till fest! En kycklinggryta med grädde är en favorit hos många, vilket inte är så konstigt – kycklingen med sitt milda kött går att kombinera med de flesta smaker. Ner med alla ingredienser i en gryta och toppa den med krämig grädde som kycklingen får puttra klart i. Svårare än så behöver det inte vara! Matklubben samlar en mängd olika vardagsrätter som passar hela familjen, däribland kycklinggryta. Prova en krämig kycklinggryta med grädde och champinjoner som ger en höstlig karaktär till rätten. Kycklinggryta med grädde och curry är en riktigt favorit hos många och brukar uppskattas även hos de små. Väl värt att prova!


Skala och skär löken i fina bitar. Skär paprikan i bitar. Skär morötterna i mindre bitar. Bryt broccolin i små bitar. Koka upp lite lätt tillsammans med morötterna. Stek upp bacon och kyckli...

20 min
4

Skär kyckling och korv i bitar. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta. Lägg över i en gryta. Fräs korven och löken och lägg över i grytan. Tillsätt vatte...

4

Skär kycklingen i tärningar och lägg dem i stekpannan. Obs. kycklingen ska inte stekas. Häll sojan över kycklingen och låt stå i rumstemperatur i 10 min. Sen tillsätter du grädden, svart vinbärsg...

35 min
4-5

Stycka varje kyckling i 6-8 bitar. Blanda samman salt, peppar och paprikapulver.och gnid in kycklingdelarna med blandningen. Skala och hacka löken. Bryn kycklingdelarna i lite fett och lägg över de...

1 h
6

Rensa kycklingen. Fräs purjolök och paprika. Blanda i resten av ingredienserna. Ta gärna med lite av marinaden från vitlöken. Låt koka upp. Servera med ris och en sallad....

3-4

Skär en ficka i kycklingfilén och fyll med vitlöksost. Vänd filéerna i muchroomsoya och stek på medelvärme. Krydda med citronpeppar, häll över grädden och tillsätt resten av vitlöksosten. Låt puttra t...

4

Blanda kycklingbitarna med soja. Stek gul lök, vitlök och paprika mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och smula i buljongtärningen....

4

Skala och skär löken i strimlor. Skär paprikan i bitar, ca 5 cm långa och 1 cm smala. Skär kycklingfiléerna i ungefär fyra delar/filé. Bryn kycklingen i margarin så att den får en fin stekyta. Läg...

1 h
4

1. Tärna kycklingen och stek i margarin tills de blir genomstekta. 2. Klyfta champinjonerna och stek med tillsammans med kycklingen. Salta och peppra. 3. Blanda samman fond, grädde, creme fraiche oc...


Skär filérna i halvcentimetertjocka skivor och bryn dessa i oljan. Krydda med salt, peppar och spiskummin och låt fräsa i någon minut. Häll på grädden, pressa ner vitlök och tillsätt sambal oelek. Låt...

30 min
4

Lägg kycklingen i kastrull, häll på kallt vatten så det täcker kycklingen. Låt vattnet koka upp. Ta bort det skum som blir. Lägg i löken delad i bitar, vitpepparkornen och buljongtärning och låt kyckl...

1 h
4-5

Tillbehör: Kokt ris och haricort verts Dela kycklingen i mindre bitar. Klyfta löken och pressa vitlöken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt paprikapulver, kyckling och bryn lätt. Strimla pa...


Blanda kyckling och soja. Hacka löken. Skär svampen i skivor. Stek kycklingen, lök och svamp i smör i omgångar. Krydda och lägg över allt i en gryta. Häll över buljongen och sjud grytan 7-8 minu...

30 min
4

Strimla och bryn kycklingfiléerna och löken. Strö över garam masala och cayennepeppar, häll på tomaterna och blanda i grädden,socker och salt. Sen ska det puttra i ca 20 min. Serveras med nudlar elle...

4

hacka löken fräs i stekpanna tillsätt curry och paprikapulver strimla fileerna i lite större bitar fräs även dessa smula över buljongtärningen tillsätt vatten låt småputtra i 15 minuter skala och tä...

30 min
4

Bryn de strimlade kycklingfileerna och den finhackade löken i en gryta, häll på grädden och tillsätt cremefraiche. Krydda och färgsätt allt med soyan till önskad färg. Låt puttra på svag värme till ky...

4

strimla kycklingfileerna. bryn den, lägg över i en gryta. Dela o bryn svamp, purjolök, paprika. lägg i grytan. salta o peppra. häll på kokosmjöl/grädde, smaka av,,häll på mer efter smak o tycke! hä...

30 min
4

Fräs lök, vitlök och paprika. Tillsätt krossade tomater och kryddor. Låt puttra i ca 1/2 timme. Tillsätt finfördelad kyckling. Koka hastigt upp och häll i grädden. Servera med ris och: Skivad...

4

Hacka och fräs lök och paprika. Tillsätt de andra ingredienserna och låt koka i 10 minuter. Serveras med ris och en sallad....

30 min
4

Strimla kycklingen coh stek den tillsammans med grillkryddan. Lyft över kycklingen i en annan gryta. Strimla purjon, fräs och häll över i grytan. Strimla paprikan och fräs tillsammans med svampen. Häl...

4

Stek lök, paprikor, vitlök med kryddorma i smöret. Dela kycklingen i små bitar och rör ner i grönsaksfräset. Tillsätt chilisås, soja och citronsaft och rör om. Rör i grädden och creme fraiché. Låt put...

5

Deka kycklingen i 8 bitar. Skölj dem och torka dem. Bryn kycklingbitarna i lite matfett i en stekpanna. Lägg över den i en gryta. Salta och peppra. Skala och hacka löken. Fräs dem mjuk och glansig...

4

Hacka grönsakerna. Fräs curry i smöret sedan grönsakerna och pressad vitlök. Kryddor, soja och citron rörs ner. Rör ner grädde och crème fraîche. Lägg i rensade kycklingbitar och garnera med persilja....

20 min
4

Dela kycklingen i bitar och bryn dem. Lägg över i en gryta. Dela löken i mindre bitar. Koka tomaterna så blir det lätt att få av skinnet. Dela tomaterna. Skär squashen i små månliknande bitar. S...

30 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.