Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kycklingen kan lagas dagen före och värmas, men vänta med att smaksätta den med cointreau till efter uppvärmningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka varje kyckling i 6-8 bitar. Blanda samman salt, peppar och paprikapulver.och gnid in kycklingdelarna med blandningen. Skala och hacka löken. Bryn kycklingdelarna i lite fett och lägg över dem i en gryta. Lägg i löken. Häll på buljongen och låt koka under lock på svag värme ca 25 minuter.
  2. Ansa under tiden champinjonerna och fräs dem i lite fett. Krydda med citronskalet och saften. Rör ut mjölet i lite av grädden och red skyn i grytan. Tillsätt resten av grädden och champinjonerna och låt grytan koka ytterligare 5 minuter. Smaka av grytan med cointreau. Lägg upp kycklingen på ett varmt fat. Servera kycklingen med såsen bredvid.
  3. Servera med ris och en sallad.
  4. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.