Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta grädde

En smakrik och värmande gryta är den perfekta rätten i de flesta sammanhang, både till vardag som till fest! En kycklinggryta med grädde är en favorit hos många, vilket inte är så konstigt – kycklingen med sitt milda kött går att kombinera med de flesta smaker. Ner med alla ingredienser i en gryta och toppa den med krämig grädde som kycklingen får puttra klart i. Svårare än så behöver det inte vara! Matklubben samlar en mängd olika vardagsrätter som passar hela familjen, däribland kycklinggryta. Prova en krämig kycklinggryta med grädde och champinjoner som ger en höstlig karaktär till rätten. Kycklinggryta med grädde och curry är en riktigt favorit hos många och brukar uppskattas även hos de små. Väl värt att prova!


Ansa och skiva purjolöken. Skala och grovhacka vitlöken. Skär kycklingen i bitar utan att putsa den. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna och tillsätt purjolöken och vitlöken. Krydda med salt och pep...

4

Dela den tinade kycklingen i mindre bitar. Bryn alla bitarna i en gryta och pressa ner vitlöken. Dela svamp och paprika och lägg i grytan. Häll på all grädde. Klipp de soltorkade tomaterna i aske...

30 min
4-6

Skär kycklingen i strimlor eller bitar och bryn till vacker färg. Rör ihop alla ingredienser utom kycklingen i en gryta och koka ihop. Häll sedan såsen över köttet i en ugnsäker form och låt kallna...

6 h
4

Strimla och stek kycklingfileérna. Hacka gul lök. Skala och strimla grönsakerna och blanda ihop med kycklingen. Tillsätt grädden och mjölken och koka upp. Låt sjuda tills kycklingen är genomkok...

4

Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna runt om i smör i en stekpanna. Vispa ihop créme fraiche och grädde och häll i pannan. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Skär fikonen i klyftor. Lägg d...

4

Börja med att skära filéerna i ganska stora tärningar (ca 2x2 cm). Släng ner dem i en stekpanna med höga kanter eller någon typ av gryta (jag använde min Le cruiset) och låt fräsa på medelhög värme i...

45 min
4

Stek först kycklingfiléerna i riktigt smör och salta och peppra. Skär sedan varje kycklingbit i lite mindre bitar efter eget tycke. Häll i ½ dl vatten i stekpannan och rör om ordentligt så du får...

1 h
5-6

Skär kycklingen i bitar. Skala morötter och skär i ganska stora bitar (räkna med att få ut 5-6 bitar på varje morot). Skala steklöken. Hetta upp smör i stor gryta (ca 5 l). Bryn kyckling, morötter och...

1 h
4

Skär broilern i bitar. Skiva purjon och skär sellerin i bitar. Lägg kycklingbitarna, purjon, sellerin, smålökarna, krossad vitlök, salt, timjan, lagerblad och soja i en gryta. Häll på ½ lit vatten...


Har du inte hunnit tina kycklingfiléerna så lägg dem i en påse i en skål med varmt vatten 10 minuter. Häll upp 6 dl vatten i en kastrull och lägg i riset och 1 tsk salt. Sätt plattan på högsta värm...

20 min
4

Stek kyckling och hackad lök tills det får färg. Koka upp vatten i en kastrull och häll ner kyckling och lök. Häll på grädde, lägg i buljongtärningarna, häll i soja, pressa ner vitlöksklyftorna. Låt k...

40 min
6

Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor ugnsfast gryta. Lägg i den gula löken och fräs ca 5 minuter tills den mjuknar. Vänd kycklingbitarna i mjöl och lägg sedan kycklinge...

4

Dela kyckligen i smådelar och lägg i en ugnssäker form, salta. Blanda grädde och creme fraiche noga. Häll det över kycklingen. Dela tomaterna och lägg dem på samt en del av marinaden. Krydda med c...

40 min
6

Rensa kycklingen och dela den i lagom stora bitar. Lägg bitarna i en smord, ugnssäker form. Koka upp grädden och ädelosten. Häll över kycklingen och ställ in i ugnen, 225 º i ca 15 minuter. Halve...

30 min
3

Skär kycklingen i mindre bitar. Stek dem några i taget och krydda med salt och vitpeppar. Ta upp dem från stekgrytan. Häll i grädde , senap ,grön peppar och soja. Blanda allt. Lägg i kycklingen. L...

4-6

Dela kycklingfiléerna i fyrkantiga bitar. Hacka lök och purjolök. Dela paprikan i mindre bitar. Stek kycklingen tillsammans med löken och paprikan. Häll på mjölken och grädden när kycklingen är ge...

20 min
4

Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem vackert guldbruna, salta och peppra. Lägg över kycklingbitarna i en stekgryta. Dofta över vetemjöl. Häll över hönsbuljong, grädde och ananasspadet. Smaks...

4

Strimla kycklingen och bryn i olja. Salta, peppra och pressa över vitlök. Tillsätt resten av ingredienserna och låt grytan sjuda några minuter. Klipp koriander över och servera kycklingen med k...

4

Koka riset. Skär kycklingen i bitar och krydda den med de kryddor man vill steka kycklingen. När kycklingen börjar bli genomstekt, ha i grönsakerna. Låt steka en stund och häll sedan i vatten. L...

40 min
4

Skär kycklingen i lagom stora grytbitar. Bryn kycklingen ordentligt. Pressa ner vitlök, citronsaft, hacka pharma skinka och tomater i små bitar och blanda ner. Rör ner cremefraich och grädden Sma...

1 h
4-6

Skär kycklingen i bitar. Finhacka löken och fräs i smör. Strö över curry och lägg i kycklingen i currysmöret. Tillsätt smulad buljong, svamp och grädde. Sjud så att svampen blir kokt innan aprikoserna...

30 min
4

Koka hel dinkel enl anvisningar på paketet (ca 45 min). Skär kycklingfiléerna i bitar, skär löken i små bitar och hacka vitlöken. Dela blomkålen till små buketter. Bryn kycklingen med lök och vi...

4

Putsa och skär filéerna i ganska stora bitar. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Låt steklöken ligga i en bunke med hett vatten i 5 minuter. Häll av vattnet oc...

6

Ställ ugnen på 200 grader Strimla alla grönsaker och bland dom. Krydda lagomt med grillkrydda på varje kycklinglår och lägg ner i grytan och kyckling fond. Blanda alla grönsaker i grytan med kyckl...

1 h
5

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.