Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta grädde

En smakrik och värmande gryta är den perfekta rätten i de flesta sammanhang, både till vardag som till fest! En kycklinggryta med grädde är en favorit hos många, vilket inte är så konstigt – kycklingen med sitt milda kött går att kombinera med de flesta smaker. Ner med alla ingredienser i en gryta och toppa den med krämig grädde som kycklingen får puttra klart i. Svårare än så behöver det inte vara! Matklubben samlar en mängd olika vardagsrätter som passar hela familjen, däribland kycklinggryta. Prova en krämig kycklinggryta med grädde och champinjoner som ger en höstlig karaktär till rätten. Kycklinggryta med grädde och curry är en riktigt favorit hos många och brukar uppskattas även hos de små. Väl värt att prova!


Strimla kycklingen och stek den i smör, salta , peppra och tillsätt curryn och ta upp kycklingen Strimla parikorna och fräs strimlorna Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan tillsammans med paprikorn...

4

Tina kycklingen. Skär den i portionsbitar 6-8 st. Krydda med salt och peppar. Smält matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs kycklingbitarna ner och brynts runt om. Skö...

4

Skär fileérna i ca 2 cm tjocka bitar. Skala & hacka löken. Strimla paprikorna. Bryn kycklingbitarna runtom i ca 5-8 min.Krydda med grillkrydda. Lägg i lök,paprika & bambuskott.Fräs ca 5 min ,rör o...

4

Bena ur kycklingen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken fint. Bryn löken och paprikan på svag värme utan att de tar färg. Tillsätt resterande ingredienser och låt allt puttra i ca. 20 mi...

4

Skär köttet i bitar (2 cm). Skala och hacka den gula löken. Finhacka vitlöksklyftan och rosmarinen. Förbered rotsakerna, dvs skala och skär dem i bitar eller använd färdig rotsaksblandning. Fräs ky...

4

Skär kycklingen i bitar, stek den gyllenbrun med salt och peppar i en stor gryta. Dela champinjonerna och paprikan i bitar, fräs dem i lite smör och blanda dem med kycklingen. Tillsätt sedan grädden...

30 min
6-8

Rensa kycklingen. Skala och skär löken i kvartsbitar. Strimla paprikorna. Fräs först löken mjuk i en större stekpanna. Häll sedan i paprikorna och champinjonerna, fräs med löken en stund. Smula hö...


Stycka kycklingen i 8 portionsbitar eller skär kycklingfilén i lagom bitar. Bryn runt om i olja i stekpanna. Låt löken fräsa med de sista minuterna. Salta och peppra. Skär endiverna i ca 1 cm ri...

4

Bryn kycklingfilén i matfett. Strö över rosmarin, salta och peppra. Strimla tomatbitarna. Rör ner dem i grytan tillsammans med vin, fond och grädde. Låt puttra 10-15 minuter. Tillsätt salamin och l...

4

Skär kycklingen i mindre bitar, kryddamed Cayennepepparn och bryn. Bryn sedan purjo och paprika och tillsätt vitlök och curry. Rör ner tomatpuré, soya, grädde och den brynta kycklingen. Låt puttr...

30 min
8

Krydda och bryn delarna. Lägg dem i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan tillsammans med champinjoner och morötter. Strö på örterna och späd med buljongen. Sjud under lock tills kycklingen...

4

Hacka kycklingen och salta och peppra. Smält smör och fräs kyckligen ganska hårt. Häll över i en gryta. Stek lök och slantade morötter lite lätt och häll i grytan. Blanda i crème bonjour med g...

30 min
6

Strimla eller tärna kycklingköttet. Hetta upp smöret i en gryta. Lägg köttet och löken i grytan och fräs det 3 minuter. Pudra över curry och mjöl. Fortsätt fräsa 2 minuter. Tillsätt tomatpuré och...


Skär kycklingfiléerna i strimlor eller delar. Stek dem i stekpanna. Skär purjolöken i ringar och lägg ner i stekpannan när kycklingen fått färg. Tillsätt curryn, lite i taget. Smaka av. Tillsätt grä...

45 min
4

Stek fileérna med kryddor. Häll över allt utom grädde och red av med vatten och maizenamjöl. Låt puttra ca 10 minuter, tillsätt sedan grädden. Smaka av med ytterligare kryddning om det behövs, smaken...


Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök. Blanda grädde, buljongtärning, kardemumma, soja, sambal oelek, apelsinsk...

4

Dela kycklingen i mindre bitar och rulla i mjölet. Bryn sedan i smör i en stekpanna med hög kant, kastrull men helst en gjutjärnsgryta. Tillsätt sedan vitlöksklyftorna, hackade eller pressade tillsamm...

45 min
2

Strimla kycklingen och stek i en stekpanna med smör. Skala, dela och skiva löken och låt fräsa med kycklingen ett par minuter. Pressa i vitlöken och späd med fond, vatten och grädde. Koka i 10 minu...

4

Skär ner paprika och lök o champinjoner, hacka grönpeppar, smula sönder rose peppar. Fräs i matfett inte för hårt, häll i senap sambal olek, crème fraiche + mjölk eller grädde salt peppra. Red av K...

4

Ansa och hacka paprikan. Skala och hacka löken. Värm upp olivoljan på medelvärme i en stor gryta och bryn paprika och lök tills de är mjuka, ca 5 minuter. Lägg grönsakerna på en tallrik. Smält matf...

4

Klipp baconet i strimlor, fräs det i stekpannan och låt det rinna av på ett hushållspapper. Bena ur kycklingen och varva köttet med bacon i en gryta. Häll över grädden ( ta gärna lika delar grädde o...

4

Tina kycklingen och koka den i ca 30 min. skär den i strimlor när den är färdigkokt. Skär löken i småbitar, champinjonerna rensas och skivas samt paprikan i strimlor. Bryn lök, paprika och champin...

1 h
6-8

Skär filéerna i lagom stor bitar. Stek bitarna lite åt gången, till dom fått fin färg. Salta och peppra Tillsätt vin, citronsaft, citronskal och buljongen. Koka upp och låt sjuda i några minuter...

4

Dela kycklingen i lagom stora grytbitar och stek dem med lite salt och vitpeppar. Fräs champinjonerna och rör ner dem med kycklingen i en gryta. Rör ner crème fraiche, grädde och purjolök. Smaksätt me...

4-6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.