Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currydoftande kycklinggryta med paprika

 
Skriv ut

Det går lika bra att laga hela rätten i en wokpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla eller tärna kycklingköttet. Hetta upp smöret i en gryta. Lägg köttet och löken i grytan och fräs det 3 minuter. Pudra över curry och mjöl. Fortsätt fräsa 2 minuter.
  2. Tillsätt tomatpuré och paprikor. Rör om ordentligt och fortsätt fräsa 2 minuter. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Rör i yoghurt. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  3. Hetta upp igen till 90 grader, men låt inte koka mera så att paprikan håller spänsten.
  4. Tips: Du kan laga hela rätten i en wokpanna. Använder du pujolök tillsätter du den samtidigt med paprikan.
  5. Servera med ris och färskt bröd.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.