Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med jordnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingkött är grunden till denna gryta som smakar av jordnötter, paprika och lök. Den är dessutom väldigt lätt att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och hacka paprikan. Skala och hacka löken. Värm upp olivoljan på medelvärme i en stor gryta och bryn paprika och lök tills de är mjuka, ca 5 minuter. Lägg grönsakerna på en tallrik.
  2. Smält matfettet i grytan och vispa ner mjölk, spiskummin och kanel. Sjud under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt buljong, grädde och jordnötssås. Sjud upp och koka under omrörning tills såsen tjocknar, ca 5 minuter.
  3. Tillsätt kyckling, paprika, lök och salt. Koka upp och rör om då och då tills grytan är genomvarm, ca 10 minuter. Portionera upp grytan på tallrikar, strö över jordnötterna och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.