Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta grädde

En smakrik och värmande gryta är den perfekta rätten i de flesta sammanhang, både till vardag som till fest! En kycklinggryta med grädde är en favorit hos många, vilket inte är så konstigt – kycklingen med sitt milda kött går att kombinera med de flesta smaker. Ner med alla ingredienser i en gryta och toppa den med krämig grädde som kycklingen får puttra klart i. Svårare än så behöver det inte vara! Matklubben samlar en mängd olika vardagsrätter som passar hela familjen, däribland kycklinggryta. Prova en krämig kycklinggryta med grädde och champinjoner som ger en höstlig karaktär till rätten. Kycklinggryta med grädde och curry är en riktigt favorit hos många och brukar uppskattas även hos de små. Väl värt att prova!


Skär kycklingen i ca 2x2 cm tärningar Fräs kycklingen i en gryta tills den nästan är genomstekt. Häll på grädden. Sätt på riset till kycklingen. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. H...

1 h
4-5
1

Blanda alla ingredienser utom kycklingen och grädden. Strimla kycklingen och lägg den i marinaden i en påse eller skål. Låt den stå och dra i 30 minuter. Häll allt i en ugnsfast form. In i ugnen...

4
1

Bryn kycklingen i salt o peppar och flytta över till en stor gryta. Häll på vinet och koka i 30 min. Rensa svampen och skär i bitar och bryn i stekpannan. Lägg kycklingen på ett eldfast fat....

6

Bryn filéerna (eller stek i ugn), salta och peppra. Fräs purjo och paprikor. Såsen: Smält margarinet, rör ner mjölet. Häll på mjölken och resten av ingredienserna till såsen, koka ihop. Smörj en f...

4-6

Gör så här: Skiva kycklingfiléerna och sprid ut dem i en ugnsform.Salta. Skiva paprika och hacka lök och lägg i formen. Strö över 2 hönsbuljongtärningar. Tillsätt 2 crème fraiche. Fyll upp formen med...

4

Blanda kyckling och soja. Hacka löken. Stek kyckling och lök. Krydda och lägg i en gryta. Häll över buljongen och sjud grytan i 7-8 min. Rör ner grädde blandad med mjöl. Sjud i 5 min. Strö över li...

4

Dela kycklingfileérna i 4-6 bitar, stek dom i en stekpanna. Krydda och lägg över allt i en gryta och tillsätt svampen, häll över fraichen och grädden och låt puttra minst 20 min Servera med ris el...

20 min
4

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Dela varje lårkycklingfilé i 2-3 bitar. Salta och peppra och bryn i smör. Tillsätt lök och vitlök och låt den få färg och bli mjuk. Lägg i resten av gr...

20 min
4

Om du har "torra" tomater, blötlägg dem då i 20 minuter. Det går också bra att använda dem som ligger i olja. Strimla tomterna i skivor. Hetta upp olja i stekpannan, krydda kycklingfileérna med sal...

45 min
4-5

Stycka kycklingen i bitar. Hetta upp smöret i en tjockbottnad gryta och bryn kycklingbitarna runt om. Salta och peppra och häll av fettet. Häll på cognacen och flambera (stäng först av köksfläkten!)....

4

Fräs kycklingstrimlorna i smöret tills de börjar få fin färg. Tillsätt putsade och skivade champinjoner. Hacka vitlöken och tärna tomaterna. Tillsätt tillsammans med vinet. Låt grytan koka ihop lit...

35 min
4

Skiva fileérna, bryn i margarin. Dela tomaterna och salamin och tillsätt allt. Låt puttra en stund. Red om ni vill ha en tjockare sås....

4

Dela kycklingklubborna en gång. Hacka lök och pepparfrukt. Fräs kyckling, lök, pepparfrukt och pressad vitlök i omgångar i en stekgryta. Salta och peppra. Rör ner fond, vatten och grädde. Låt grytan k...

50 min
4

Låt kycklingen tina. Skär upp paprikorna i små och medelstora delar samt chilin, löken och avokadon. Lägg allt i en skål och häll i creme fraichen. Salta, peppra,chilipeppra för egen smak och blanda...

1 h
5-8

Strimla kycklingfilén, bryn i stekpanna och salta och peppra. Skiva champinjoner och purjolök och bryn i matfett. Blanda kyckling, svamp och purjolök i en gryta eller kastrull. TIllsätt crème fraîche,...

30 min
4

Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda maizena, salt, chilipulver, svartpeppar och kryddnejlikor. Vänd kycklingen i kryddblandningen. Bryn fettet i en stekpanna och bryn kycklingen. Lägg över den...

10-12

Börja med riset så är maträtten färdig när riset är kokt. Fortsätt med mangosalladen så hinner den stå och dra en liten stund. Tärna mango och rödlök. Finhacka chilli och lägg i cashewnötterna....

30 min
4

Skiva och bryn fileerna,häll i grädde och cremefraish och låt det puttra i några minuter. Ta och krydda efter behag och puttra några minuter till. Häll i osten och låt den smälta,obs får inte koka f...

30 min
4

Krydda och bryn kycklingen väl i en panna med matfett. Fräs smör och mjöl i en traktörpanna, späd med buljong och grädde och rör om väl. Koka tills såsen tjocknar lite och lägg sedan i köttet. Låt...

6

Krydda kycklingfiléskivorna med salt och peppar och bryn i smör. Lägg över i gryta. Bryn köttfärsen som ska vara i grova bitar i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg över i grytan. Fräs lök,...

4-6

Skär kycklingfiléerna i smala strimlor och fräs i stekgrytan. Krydda med curry, paprikapulver, salt och peppar. Curryn skall alltid steka med kycklingen för att få bästa smak. Gör en redning på mjö...

30 min
4

Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn bitarna vackert guldbruna i smör eller margarin. Salta och peppra. Lägg över bitarna i en gryta och dofta över med vetemjölet. Häll över hönsbuljong, grädde och...

4

Hacka löken och bryn den tillsammans med hackad vitlök och skivade champinjoner. Dela kycklingen i bitar och bryn. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, hackad spansk peppar, och buljongtärning. Koka...

30 min
4

Skär kycklingen i bitar och bryn i smör, krydda med hackad vitlök, salt, peppar och mejram. Snåla inte med kryddorna. När kycklingen är brynt rör ner korven som du skurit i skivor. Låt steka ihop ett...

30 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.