Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Extremt god kycklinggryta med lite av thaismak!

 
  • Serverar: 5-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Tycker själv om lite starkare mat så denna är perfekt, den är mittemellan med MÅNGA smaker. Den ser jättegod ut också med alla fina färger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt kycklingen tina. Skär upp paprikorna i små och medelstora delar samt chilin, löken och avokadon. Lägg allt i en skål och häll i creme fraichen. Salta, peppra,chilipeppra för egen smak och blanda. Sätt plast på och ställ in i kylen.
  2. Ta fram en stor gryta, skär kycklingen i bitar (så stora/små du vill ha dem) och stek tills dom är genomstekt, skala och riv vitlöken, peppra med curry i grytan.
  3. Ta fram blandningen från kylen och häll ner i grytan låt de koka bara i ett par minuter och sedan häll i kokosmjölken.
  4. Om du tycker att de är för lite sås så häll i grädden och lite vatten och smaka fall de behöver mer smak.
  5. (Kom ihåg att inte salta och peppra direkt efter du har hällt i grädden och vattnet för att smakerna kommer efter det har kokat upp)
  6. Medans de kokar så kan du göra ris och en grönsallad. Perfekt till om man ska ha lite folk över på middag, har själv bjudit på den många gånger och dom har alltid avgudat den och frågat om receptet!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.