Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta grädde

En smakrik och värmande gryta är den perfekta rätten i de flesta sammanhang, både till vardag som till fest! En kycklinggryta med grädde är en favorit hos många, vilket inte är så konstigt – kycklingen med sitt milda kött går att kombinera med de flesta smaker. Ner med alla ingredienser i en gryta och toppa den med krämig grädde som kycklingen får puttra klart i. Svårare än så behöver det inte vara! Matklubben samlar en mängd olika vardagsrätter som passar hela familjen, däribland kycklinggryta. Prova en krämig kycklinggryta med grädde och champinjoner som ger en höstlig karaktär till rätten. Kycklinggryta med grädde och curry är en riktigt favorit hos många och brukar uppskattas även hos de små. Väl värt att prova!


Skär kycklingen i skinn - och benfria bitar. Sätt ris på kokning. Fräs curryn på rätt svag värme i matfettet i en kastrull. Rör ut mjölet klimpfritt i curryfettet och vispa i buljongen, lite i tage...

4
2

1. Tärna kycklingen och stek i margarin tills de blir genomstekta. 2. Klyfta champinjonerna och stek med tillsammans med kycklingen. Salta och peppra. 3. Blanda samman fond, grädde, creme fra...

4
2

Strimla och stek filéerna. Skiva champinjoner och purjolök och stek tillsammans i matfett. Vispa ned mjölet (gärna siktat) i grädden. Blanda allt i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning,...

30 min
4
2

Dela kycklingen i små bitar och bryn dem. Häll på alla kryddorna utom ingefäran och pressa på vitlök. Hacka lök, tärna tomat och blanda i det. Tillsätt fonden och ingefäran. Späd med juicen från anana...

4-6
2

Strimla kycklingen och skär löken i bitar. Skär morot och potatis i så stora bitar du vill ha. Stek kyckling och lök i smör eller olja tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt övriga ingredienser och...

30 min
4-6
1

Strimla kycklingfiléerna och baconet. Bryn det tillsammans i en traktörpanna i lite smörolja. Skär paprikan i tunna skivor och tillsätt den. Krydda lätt. Blanda i de krossade tomaterna, smetanan, gräd...

4
1

Hacka den gula löken och skiva purjolöken. Skär kycklingfiléerna i bitar ,ca 2 cm stora. Fräs ris, purjolök och curry i oljan i en stor gryta i några minuter. Häll vattnet över riset och tillsätt bulj...

45 min
4
1

Gör ett snitt i varje kycklingfilé. Lägg en skiva skinka en skiva ost och en kvist persilja i varje snitt. Vik ihop och fäst med en tandpetare. Bryn filéerna tills de fått fin färg på alla sidor. Salt...

40 min
4
1

Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Hacka den röda och gröna paprikan i mindre bitar och bryn dem i stekpannan. Rensa kycklingen och skär bitar till önskad storlek. Lägg kycklingen i pann...

20 min
5
1

Pensla kycklingfiléerna med soja o stek dem i lite margarin, tills de är genomstekta. Tärna sedan dem i små bitar. Krossa grönpepparkornen. Rör ihop såsen o häll över kycklingbitarna, låt alltsamma...

2-3
1

Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och hacka vitlöken. Hacka tomaterna i små bitar. Bryn kycklingen. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Salta och peppra. Häll på grädden och ev lite redning....

4
1

Stek kycklingfiléerna i smör i några minuter. Dra pannan från värmen.. Strimla paprikan samt hacka löken och purjolöken. Häll oljan i en wokpanna. Fräs grönsakerna och tillsätt majs, buljong och...

2-5
1

Skär kyckligköttet i bitar. Fräs lök och paprika. Blanda kycklingkött, lök och paprika och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt det hela puttra i 15-20 minuter. Servera med ris eller nudlar....

30 min
4
1

Bena ur kycklingen och skär den och paprikorna i bitar. Hacka lökarna. Fräs lök, curry och vitlök i lite smör. Tillsätt paprika och kryddorna. Låt puttra i 15-20 min. I med kycklingen och sis...

4-5
1

Dela kycklingen i 8 delar och tag ev bort skinnet. Skala och klyfta löken. Bryn kycklingdelarna i smör och lägg efterhand över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Tillsätt salt, chilipeppa...

4
1

Stycka kycklingen och bryn de kryddade kycklingbitarna. Bryn baconet och löken tillsätt baconet och löken i kycklingen. Häll i vinet, grädden och de krossade tomaterna.. Krydda till slut med Samb...

30 min
4
1

Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka löken. Tvätta apelsinen, riv skalet och pressa ur saften Fräs kyckling och lök i matfett i en gryta Rör i mjölet och späd med buljng. Rör i ape...

4
1

Stek baconet knaprigt och lägg på hushållspapper att rinna av. Skiva purjolöken och svampen och stek i lite margarin, krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Tärna kycklingen i munsstora bitar....

4-6
1

Strimla kycklingfiléerna och stek dom i en fettsnål stekpanna. Finstrimla purjon och låt steka med en stund. Tillsätt vatten, fond, grädde, soja och mango churtney. Smaka av med salt och peppar....

2
1

Skär kycklingfiléerna i lagomt stora bitar och stek dem i olivolja lite lätt (eftersom grytan ska koka senare). Hacka löken i "båtbitar", skär broccoli, vitlök, paprika, champinjoner och bacon i b...

1 h
4-5
1

Skär en ficka i varje filé. Fördela ädelosten. Placera köttet i en smord ugnssäker form. Pensla med sojan över kycklingfiléerna. Häll grädden runt filéerna och strö över dragon. Sätt in i ugnen...

50 min
4
1

Marinera kycklingen 5 timmar eller längre. Häll sedan marinaden och kycklingfiléerna i en ungsfast form och stek i ugnen 25 minuter i 225 grader. Låt kycklingen kallna i marinaden. Häll sedan bort...

40 min
4
1

Skär kycklingköttet i småbitar. Stek det i omgångar tillsammans med strimlad paprika och bacon. Salta och peppra. Häll över buljongen och låt grytan sjuda 5 min. Tillsätt grädde blandad med vetemj...

30 min
4
1

Häll oljan i grytan, lägg i paprikastrimlor och pressad vitlök . Låt detta brynas på svag värme. Lägg i champinjoner, häll i grädden , gräddfilen, tomatpurén samt den mosade osten. Låt grytan putt...

4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.