Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel kycklinggryta med ris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En väldigt enkel kycklinggryta som man kan smaksätta efter sina egna smaklökar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Har du inte hunnit tina kycklingfiléerna så lägg dem i en påse i en skål med varmt vatten 10 minuter.
  2. Häll upp 6 dl vatten i en kastrull och lägg i riset och 1 tsk salt. Sätt plattan på högsta värmen och slå ner lägsta när riset börjat koka. Locket på. Stäng av plattan efter 10 minuter och låt stå kvar på plattan med locket på.
  3. Strimla kycklingfiléerna till ca 2 cm breda bitar. Stek dem i smör och kryddor, 5 minuter på varje sida. Dela kycklingbitarna ännu en gång för att se att de är vita (färdigstekta) inuti.
  4. Strimla paprikabiten och häll av vattnet från champinjonerna. Häll i grädden, soyan och grönsakerna. (Soya bestämmer du själv vilken mängd).
  5. Tillsätt mer salt om det inte smakar så mycket, paprikan drar åt sig en del. Låt grytan puttra tills riset är klart.
  6. Servera kycklinggrytan med riset och tunna skivor gurka.
  7. Smaklig enkel måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.